Servis centar “Dlan”: Pruženo više od 30.000 besplatnih usluga korisnicima

Servis centar zeničkog Udruženja „Dlan“ od 2019. godine do danas pružio je više od 30.000 besplatnih usluga svojim korisnicima i njihovim porodicama.

Riječ je o projektu kantonalnog Udruženja roditelja osoba oboljelih od cerebralne paralize i drugih onesposobljenja koji se provodi uz finansijsku podršku Ministarstva rada i socijalne politike u Vladi Zeničko-dobojskog kantona.

U ovoj godini od Vlade Zeničko-dobojskog kantona dobili smo 8.100.00 KM i nama ta podrška puno znači, posebno jer smo mi organizacija koja nema svoja stalna sredstva“, kaže Selvedin Dedić, predsjednik Udruženja.

Trenutno 194 porodice koriste usluge ovog Centra.

Mi smo podrška kompletnoj porodici, a ne samo djetetu. Pružamo psihološku podršku porodici, radimo na terenu širom kantona, a naš mobilni tim pruža sve vrste usluga od psihološke do pravne, a nudimo i defektološke kao i usluge medicinskog tehničara. Kroz ovaj projekat želimo se približiti našim korisnicima te im olkašati svakodnevnicu“, ističe Dedić.

Na području Zeničko-dobojskog kantona egzistiraju dva servisna centra koja pružaju podršku osobama oboljelim od cerebralne paralize i drugih onesposobljenja kao i njihovim porodicama.

Naša priča započeta je u aprilu 2019. godine i do sada smo pružili više od 30 hiljada usluga tako da smo opravdali već davno naše postojanje. Svaka finansijska podrška nama je značajna jer na taj način poboljšavamo kvalitet naših usluga pa tako i život oboljelim i njihovim porodicama“, poručio je Selvedin Dedić, predsjednik Udruženja roditelja osoba oboljelih od cerebralne paralize i drugih onesposobljenja ZDK. (B. D.)