Ženska nogometna reprezentacija BiH sutra u Zenici protiv Češke

Ženska “A” nogometna reprezentacija BIH sutra 27.oktobra u Trening centru u Zenici u okviru UEFA Lige nacija odigraće utakmicu protiv selekcije Češke.Tim povodom danas je održana press konferencija na kojoj su se medijima obratile selektorka Samira Hurem i igračice Milena Nikolić i Marija Aleksić.

Kako je naglasila na današnjoj press konferenciji selektoric a Samira Hurem,selekcija Češke je  veoma ozbiljna reprezentacija i oni su svoj nacionalni tim izgradili prema njemačkom sistemu. Tim je sastavljen od igračica koje dugo igraju zajedno i dobro se poznaju. Nastupaju za velike klubove, imaju dobru organizaciju igre i nalaze se  na prvom mjestu.

„ Sutra očekujemo veoma zahtjevnu utakmicu, ali u ekipi je jako dobra atmosfera još od prošlih utakmica. Bili smo dobro organizovani u prethodnim mečevima i ako to ponovimo možemo očekivati dobar rezultat.Spremni smo da sutra odigramo utakmicu na visokom nivou kao što je bilo sa Slovenijom“izjavila je selektorica Samira Hurem.

Stručni štab naše ženske reprezentacije za sutrašnji meč  zbog žutih kartona ne  može računati na  Gloriju Slišković i Enu Šabanagić. Zerina Piskić je imala problema sa virozom, ali je u trenažnom procesu i biće spremna za meč. Golmanica Nikolina Todorić je povrijeđena.Umjesto nje je pozvana Amila Delić iz Slobode kojoj je to prvi poziv u nacionalni tim.

Ako budemo ponovili igru iz prošlih utakmica, u kojim smo pokazali da možemo biti opasni prema naprijed, onda možemo očekivati dobar rezultat. Protiv Slovenije smo stvorili dosta šansi i realizacija je ono što moramo popraviti. Nadam se da ćemo već protiv Češke biti efikasnije.“izjavila je kapitenka Milena Nikolić.

Marija Aleksić je takođe optimista pred sutrašnji meč sa Češkom.

Lakše je igrati nazad, ali ljepše je u veznom redu.Po potrebi mogu da igram i na drugim pozicijama, ništa mi nije teško za ovaj grb. Sutra nas očekuje težak protivnik, ali mi smo fokusirani na nas i našu igru. Motivisane smo, daćemo sve od sebe i vjerujem da će sutra svi uživati u našoj utakmici.“

Utakmica Bosna i Hercegovina-Češka igra se  sutra 27.oktobra  u 14:30  minuta u zeničkom Trening kampu. Ulaz za gledaoce je slobodan. (M.P.)