Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović najavljuje promjene u Skupštinskoj većini u ZDK

Predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragan Čović boravio je u popodnevnim satima u posjeti Gradskom odboru HDZ-a Zenica. Posjeta je organizovana u svrhu iskazivanja podrške radu gradske organizacije, ali i upoznavanju sa posljednjim političkim dešavanjima u kantonu.

Kako kaže radi se o klasičnoj radnoj posjeti predsjednika stranke.

Želimo ojačati svoju poziciju kao stranka, a obzirom da ovih dana imamo intezivne razgovore oko formiranja vlasti onda želim upoznati naše kolege u Zenici, a na neki način i započeti kampanju za Loklane izbore, odnosno pokušaj stvaranja ambijenta da rezultat na izborima bude bolji kada je u pitanju Zenica”, kaže Čović.

Neminovno, razgovaralo se i o trenutnoj situaciji u kantonu gdje HDZ nije dio većine.

Zanimljive su te preinake u vlasti, vidjet ćemo kako će to izgledati za mjesec dana. Razgovarat ću sa svim kolegama u kantonu. Ovo što se radi danas, pregovori se vode u svim sredinama i razinama pa ćemo vidjeti”, dodao je Čović.

Na pitanje da li najavljuje novu većinu u ZDK ili širenje postojeće većine Čović nije htio otktivati detalje.

Vidjet ćemo kako će to izgledati za mjesec ili ne znam koliko vremena, ali u svakom slučaju HDZ je ostvario dobar rezultat na Općim izborima, ima tri predstavnika u Skupštini i onda to zaslužuje participiranje u vlasti i s tim svako treba ozbiljno računati”, zaključio je Čović. (N. Glibo)