U nedjelju se na najvišim planinskim vrhovima u BiH očekuju i prve pahulje snijega

U nedjelju, 15. oktobra, nas očekuje promjena vremena koja će označiti kraj Miholjskog ljeta i sa sobom donijeti pad temperature te padavine širom Bosne i Hercegovine.

Kraj septembra i prva polovina oktobra obilježili su lijepe vremenske prilike karakteristične za Miholjsko ljeto, međutim vikend pred nama donosi promjenu vremenskih izgleda. Nakon veoma tople i sunčane subote, u nedjelju nas očekuje promjena vremena.

Drugog dana vikenda nas očekuje naoblačenje praćeno kišom i lokalno pljuskovima sa grmljavinom sa kojim će osjetno zahladniti. Promjena vremena najprije će zahvatiti sjeverozapad i sjever zemlje već od jutarnjih sati, a u toku dana i ostatak zemlje.

Osjetno će zahladniti, pri izmaku padavina na vrhovima najviših planina moguća koja pahulja snijega.

Kako javljaju meteorolozi, najviše padavina u toku nedjelje očekuje dio sjeverozapadne i zapadne Bosne, pojas Krajine uz prognoziranih 15 do 35 mm kiše. U ostatku zemlje manje padavina.

Padavine će relativno brzo preći preko naših krajeva i njihov prestanak se očekuje u noći sa nedjelje na ponedjeljak.

Početak naredne sedmice svjež, dok se od sredine sedmice očekuje južina uz porast temperatura. Nastavlja se promjenjivo vrijeme uz česte oblake i povremeno kišu koje bi, kao i obično, uz južinu najviše bilo u Hercegovini i zapadu Bosne.

Klix.ba