Sutra sedma “Čolanova staza”

FOTO: Zenicainfo.ba/arhiva

Planinarsko društvo „Čolan“ Zenica ovih dana uveliko radi na realizaciji projekta utvrđivanja markacije i osiguranja Čolanove staze od Postojina, preko Lastavice, Tvrtkovca do Trešnjeve Glave.

S ciljem promocije vrijednosti planinarstva i sigurnosti građana, u okviru ovoga projekta bit će postavljene info table sa podacima o Čolanovoj stazi, ali i mramorna ploča na vrhu Tvrtkovca sa natpisom nadmorske visine i nazivom ovoga Planinarskog društva.

U sklopu ovog projekta mi realizujemo sedmi put zaredom Čolanovu stazu, pohod koji mi oraganizujemo upravo ovim područjem koje uređujemo kroz ovaj projekat, koji je podržala i Gradska uprava Zenica finansijskim sredstvima“, kazao je Sinan Gluhić, predsjednik PD „Čolan Zenica“.

Organizatori ujedno pozivaju i sve zainteresirane građane da iskoriste lijepe sunčane dane te da im se sutra pridruže na ovom planinarskom pohodu. Startna pozicija je od Postojina, a cilj Trešnjeva Glava. Svi su dobrodošli, a polazak je planiran sa Autobuske stanice u 7.00 sati, sa koje će biti organiziran prevoz. Za sve učesnike u pohodu obezbijeđen je planinarski grah i osvježenje. (M. H.)