Košarkašice Jumpera spremno dočekuju start prvenstva

FOTO: Zenicainfo.ba

U sklopu priprema za narednu sezonu Prvenstva Bosne i Hercegovine večeras su u Areni “Husejin Smajlović” prijateljski meč odigrale košarkašice Jumpera i sarajevskog Play off-a. Konačan rezultat glasio je 73:65 za domaći sastav.

Oba trenera su u ovoj utakmici priliku dali svim igračicama tako je rezultat bio u drugom planu. U povratničku sezonu u društvo najboljih ekipa Jumpera ulazi sa nekoliko novih igračica i uz sastav koji je u prošloj sezoni izborio povratak u elitu sigurno da će ekipa koju sa klupe predvodi Eldar Durmić igrati zapaženu ulogu u šampionatu koji počinje 7. oktobra. Već sada se može reći da će Jelena Kapisoda svojim kvalitetom značajno unaprijediti kako igru Jumpera tako i pomoći mladim košarkašicama Jumpera da se razvijaju. Uz nju veliko pojačanje će svakako biti i iskusna Aleksandra Begenišić čiji će zadatak biti igra ispod koša. Pored ove dvije igračice kao pojačanje, bar po onome što je pokazala protiv Play off-a biće i Elma Feukić koja je u Jumper došla pred početak ove sezone iz tuzlanskog Jedinstva. Pored njih i ostale igračice prije svih Amna Kahrić borit će se da klub predstave u najljepšem svjetlu.

Košarkašice Jumpera sezonu u najvišem rangu bh. košarke otvaraju 7. oktobra kada će na domaćem terenu ugostiti Lavove iz Brčkog. (N. G.)