Sve je spremno za malonogometni turnir – “Bistrica 2023”

U organizaciji Planinarskog društva “Bistrica” iz Bistrice, sutra 23. septembra sa početkom u 10:00 sati održat će se malonogometni turnir pod nazivom “Bistrica 2023”.

Organizator i sekretar Planinarskog društva “Bistrica” ističe da ovo društvo već djeluje pune četiri godine, te da iza sebe imaju zapažene rezultate.

Osim mnogobrojnih ekoloških akcija, zatim aktivnosti na uređenju i zaštiti životne sredine, ovo udrženje bavi se i organizacijom sportskih manifestacije.

U protekle četiri godine organizovali smo četiri malonogometna turnira, gdje učešće uzmu ekipe sa prostora mnogih gradova i općina Zeničko-dobojskog kantona. Cilj nam je da se naša omladina druži i provodi kvalitetno vrijeme u prirodi, u prelijepom ambijentu igrališta Privija. Ovo igralište smo izgradili uz podršku gradskih, kantonalnih i federalnih projekata na koje smo aplicirali”, kazao je sekretar PD Bistrica Vernes Menzilović.

Uz podršku Grada Zenice i Vlade Zeničko-dobojskog kantona ove godine realiziramo turnir “Bistrica 2023” na kojem će učešće uzeti mnogobrojne ekipe.

Pozivamo Vas da se prijavite i budete dio najljepše sportske priče.