STK Mladost domaćin osmog “Zenica table tenis open” turnira

Stonoteniski klub Mladost iz Zenice narednog vikenda biće domaćin tradicionalnog osmog po redu “Zenica table tenis open” turnira.

Proteklih sedam je proteklo u izvanrednoj organizaciji tako da nema sumnje da će i ovaj osmi biti na vrhunskom nivou. Danas je bio zadnji dan za prijave takmičara u devet kategorija, a prema posljednjim podacima stiglo je više od 250 prijava iz naše zemlje, te susjednih zemalja.

Što se tiče samih priprema privodimo kraju i sve će biti u redu. Igrat će se na 12 stolova. Prijave su još danas, a imamo već prijavljenih više od 250 takmičara iz BiH, Srbije i Hrvatske tako da nas očekuje praznik stonog tenisa”, kaže Mirza Dizdarević, iz STK Mladost.

Naš sagovornik kaže da zbog prethodnog iskustva organizacija teče prema zacrtanoj dinamici i da će spremno dočekati takmičare.

“Mi imamo dosta iskustva u tom organizacionom smislu, od organizacije balkanskih prvenstava, svih državnih prvenstava, tako da i ovaj turnir s obzirom da je već osmi po redu, imamo dosta iskustva od ranije i mogu reći da je već sve otprilike i spremno samo još da postavimo stolove”, dodaje Dizdarević.

Seniorska ekipa ovog kluba pobjedom je započela novu premijerligašku sezonu. Mlađe kategorije također, sa dosta uspjeha nastupaju, tako da ne čudi optimizam kod domaćina uoči ovog velikog događaja.

Imat ćemo takmičare iz svih starosnih kategorija s obzirom da se ovo takmičenje boduje za važeće rang liste Stonoteniskog saveza, a samim tim i odziv igrača je veliki tako da će biti zaista jak turnir. Mi imamo dosta mladih igrača i oni će sigurno ostvariti dobre rezultate”, zaključio je Dizdarević.

Već na samom početku, u subotu planiarana je ceremonija otvaranja turnira, nakon čega će na borilišta oni nešto mlađi takmičari, nakon toga slijede i ostale kategorije, a najviše uzubuđenja vidjet ćemo u nedjelju. Turnir oba dana počinje u devet sati, a igra se u Areni “Husejin Smjalović”. (N. G.)