Lana Pudar uspješno krenula i po treću medalju u Izraelu, prošla je u polufinale

Lana Pudar

Sjajna bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar nastavila je s odličnim nastupima na Svjetskom juniorskom prvenstvu i izborila je polufinale u konkurenciji 100 metara delfin.

Svjetsko prvenstvo u izraelskoj Netanyji već je sjajno za mladu Mostarku (17). Pudar je osvojila svjetsko zlato u konkurenciji 200 metara delfin, a onda i sinoć svjetsko srebro u disciplini 50 metara delfin.

Jutros je na red došla i posljednja disciplina u kojoj Lana nastupa na Svjetskom prvenstvu u Izraelu, a to je 100 metara delfin. Pudar nije imala nikakvih problema i rutinski je izborila polufinale.

Pudar je isplivala vrijeme 59.61, što je bilo treće vrijeme svoje kvalifikacione grupe i tako se plasirala u večerašnje polufinale.

To je bilo ukupno sedmo vrijeme kvalifikacija, ali znajući na to da Lana “pojačava” kako se bliži borba za medalje, očekuje se još bolje vrijeme u današnjem polufinalu, a onda i finalu.

Na redu su bile kvalifikacije, a takmičile su se plivačice u šest grupa. Odatle je 16 najboljih plivačica stiglo u polufinale.

Polufinalna utrka na rasporedu je danas u intervalu od 17:30 do 17:40. Lana Pudar i u polufinalu važi za favoritkinju i plasman u finale ne bi trebao doći u pitanje.

Klix.ba