UNZE: Konkurs za drugi upisni rok

DCIM100MEDIA

Univerzitet u Zenici objavio je danas konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija na Univerzitetu u Zenici u akademskoj 2023/2024. godini, u okviru drugog upisnog roka. Ujedno je objavljen i konkurs za drugi ciklus.

U novoj akademskoj godini planirano je da se na 8 fakulteta UNZE ukupno upiše 955 studenata.

Univerzitet u Zenici danas je objavio konkurs za upis studenata prvog i drugog ciklusa u okviru drugog upisnog roka. Nakon prvog upisnog roka za drugi je preostalo ukupno 461 slobodno mjesto na 8 fakulteta i to računajući redovne koje finansira osnivač samofinansirajuće i vanredne.

Najviše slobodnih mjesta je na Filozofskom i Islamskom Pedagoškom fakultetu gdje je ostalo slobodnih 102, odnosno 96 mjesta. Na Mašinskom fakultetu preostalo je 28, Medicini 23, a na Pravnom fakultetu 40 mjesta.

Na Metalurško-tehnološkom, odnosno Fakultetu inženjerstva i prirodnih nauka slobodnih je 56, na Ekonomskom 60, a na Politehničkom fakultetu 56 mjesta.

Mi smo na Univerzitetu u Zenici zadovoljni rezultatima prvog upisnog roka i nadamo se da će tako biti i sa drugim upisnim rokom“, izjavila je prof.dr. Maša Alijević, prorektorica za nastavu i studentska pitanja.

Nova akademska 2023/2024. godina na Univerzitetu u Zenici, kako je planirano, počinje 2. oktobra. (Š. B.)