Održan memorijalni rukometni turnir “Zaim Kobilica”

FOTO: Zenicainfo.ba

Deseti memorijalni rukometni turnir “Zaim Kobilica” održan je tokom vikenda u organizaciji rukometnog kluba Čelik. Osim domaćina učestvovale su i tri premijer ligaške ekipe iz BiH. Turnir je svečano otvorila premijerka Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić.

U susretu za 3. mjesto Konjuh iz Živinica je porazio domaćina te povratnika nakon pet godina u Premijer ligi BiH, zenički Čelik s 37:32. Vogošća je pobjednik 10. memorijalnog rukometnog turnira “Zaim Kobilica”, koji Rukometni klub Čelik tradicionalno organizira u spomen na svog igrača i bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine i Italije. Vogošća je u finalu porazila Krivaju iz Zavidovića sa 28:20.

Ja moram reći da je ovo odlična organizacija desetog jubilarnog memorijala “Zaim Kobilica”. Učesnici su prezadovoljni. Prvak turnira je Vogošća, koja je jedna sjajna ekipa. Iznenadio me kvalitet svih timova iz Premijer lige. Šteta što nije bilo više publike da vide jedan sjajan i dobar rukomet. Kako bih rekao rukomet u Zenicu dolazi na široka vrata“, kazao je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik.

Turnir je zvanično završen odigravanjem međunarodne prijateljske utakmice između Čelika i slovenačkog prvaka ekipe Celje, na kojoj se od aktivnog igranja oprostio legendarni igrač-pivot, Aldin Begagić-Bega.

“Velika zahvala domaćinu rukometnom klubu Čelik i ljudima koji su danas došli da vide pre svega svoje momke, rukometni klub koji ima bogatu tradiciju. Sada se vraća u Premijer ligu. Mislim da tu treba početi jedan pravi rad i grada i momaka, na terenu da se stvori jak klub. Mi smo ispoštovali poziv koji nam je došao od strane predsjednika gospodina Škrbića i Merdanovića, koji su se jako pobrinuli da se povežu naši klubovi. Poptisali smo memorandum o saradnji. Mi ćemo pratiti talente u Čeliku. Nadam se da ćemo pomoći našim iskustvom što se tiče trenažnog procesa. Nadamo se da je ovo jedan početak lijepe priče“, izjavio je za Zenicainfo.ba Miroslav Benicki, generalni direktor RK Celje. (M. P.)