Uskoro nove prostorije za Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK

FOTO: Zenicainfo.ba

U toku su radovi na rekonstrukciji bivše zgrade Kantonalnog tužilaštva Zenica koju će nakon završetka koristiti Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona.

Urađen je značajan dio radova, a trenutno se radi sanacija krova te zamjena unutrašnje i vanjske stolarije. Kako je rok za završetak radova 90 dana, vjerujemo da ćemo već do kraja godine preseliti u nove prostorije koje će nam sigurno olakšati rad, ali i komunikaciju sa našim korisnicima“, kazao je Mujo Kućanović, glavni kantonalni inspektor za obrazovanje.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona je od samog osnivanja u zgradi koja se nalazi preko puta Porezne uprave.

Selidba u nove prostorije će nam sigurno olakšati rad. Očekujemo kvalitetniju komunikaciju sa Vladom, ministarstvima i drugim organima uprave koji se nalaze u sjedištu kantona obzirom da ćemo biti lokacijski bliži, kao i kvalitetniju neposrednu komunikaciju sa našim građanima, strankama i korisnicima naših usluga“, dodao je Kućanović.

Vrijednost radova je 286.651,00 KM a rok za završetak je tri mjeseca. (B. D.)