Admir Bjelopoljak potpisao novi trogodišnji ugovor sa RK Čelikom

Admir Bjelopoljak i Pane Škrbić

Pouzdani srednji bek Rukometnog kluba Čelik, uz ostale saigrače, jedan od najzaslužnih za plasman RK Čelika u Premijer ligu BiH,  Admir Bjelopoljak, koji pored pozicije srednjeg beka igra još  i na pozicijama krila i lijevog i desnog beka, ne krije veliko zadovoljstvo što je potpisao novi trogodišnji ugovor sa RK Čelikom.

Srećan sam i veoma zadovoljan jer se u RK Čeliku odlično osjećam. Uprava kluba na čelu sa predsjednikom Škrbićem radi odličan posao, trener Miki Filipović takođe i milina je biti sa mojim saigračima. Nisam se ni jedne sekunde dvoumio i ugovor sa mojim klubom Čelikom sam produžio  za naredne tri godine. U RK Čeliku smo kroz žestoke sportske borbe na terenu u protekloj sezoni u Prvoj ligi Federacije BiH bio najbolji i stvorili smo vrlo organizovan, snažan i kvalitetan kolektiv. Dago mi je da ću se sa ostalim saigračima u Čeliku u Premijer ligi BiH boriti da ostvarimo ciljeve Uprave kluba u narednoj sezoni i ostvariti što bolji plasman. Mi nemamo zvučnih imena i pojačanja. Naša snaga je u našoj slozi i kolektivnoj igri“, izjavio je nakon potpisivanja ugovora Admir Bjelopoljak.

Predsjednik kluba Pane Škrbić je za naš portal dodao:

Admir Bjelopoljak je izuzetan čovjek i igrač sa iskustvom u Premijer ligi BiH i važan je stub našeg tima. Sa njegovim potpisom ugovora privodimo kraju spisak naših igrača s kojima smo obnovili ugovore. Nemamo nikavih iznenađenja i svi sa kojima je Uprava kluba do sada obavila pojedinačne dogovore,  produžili su vjernost klubu. Među onima koji su posljednjih dana produžili trogodišnje ugovore sa Čelikom su sjajni Danijel Jurić, pouzdani Adnan Sumbuljević, mladi Eldar Hadrović, kapiten Mevludin Čehajić, mladi Mensur Hadžić  i prvi pivotmen ekipe, Mirsad Čelenka. S nekim igračima su novi ugovori potpisani čim je prethodna prvenstvena sezona završena. Da dodam  sljedeće: poznat je stav Uprave Kluba da ne dovodimo igrače sa strane, osim u slučaju da se na tržištu nađu jedan-dva  izuzetno kvalitetna premijerligaška igrača sa iskustvom. Takođe, od sastava tima u odnosu na prehodnu takmičarsku sezonu  ovih dana nam se pridružio naš izvanredni ljevak Ante Dragičević, koji  je posljednju godinu dana proveo u RK Slobodi (Tuzla). Zahvaljujući izuzetno dobroj poslovnoj i prijateljskoj sportskoj saradnji RK Čelika sa RK Slobodom u prethodnoj sezoni, kada su za RK Čelik sa dvojnom registracijom nastupala tri igrača Slobode, ovoga puta naša dva kluba su dogovorila  da narednih godinu dana Dragičević nastupa za RK Čelik“, kaže Pane Škrbić.