Uspješna sezona za mlađe selekcije KŽK Čelik

FOTO: Zenicainfo.ba

Košarkaški ženski klub Čelik proteklog vikenda nastupio je na završnicama državnih prvenstava u dvije kategorije, kadetkinje i pionirke.

Kadetkinje su na završnom turniru u Mostaru osvojile treće mjesto, dok su pionirke na završnom turniru u Zenici osvojile prvo mjesto.

Igrali smo jako puno utakmica u ŽOL-u i Ligi mladih. Curice su trenirale naporno i dokaz tome je ova medalja sa državnog. Ja kao trenerica sam zadovoljna djevojčicama kako su odradile i kako su se ponašale tokom cijele sezone. Nadam se da ćemo u nastavku biti još bolje i još bolje trenirati da bi bila još sjajnija medalja”, kazala je Maja Lokmić, trenerica kadetske selekcije.

Trenerica pionirske selekcije Aldijana Iriškić kazala je da je iza njih teška sezona, sa mnogo utakmica, ali da su se djevojčice nagradile sa ovom zlatnom medaljom.

Djevojke su prošle jednu tešku sezonu odigravši svoju pionirsku sezonu, igrale su naravno i za kadetkinje kao i seniorsku A1 ligu samim tim nam je došao rezultat na vidjelo. Žensku omladinsku ligu smo završili bez poraza na final fouru smo osvojili prvo mjesto. Našu kantonalnu ligu, poslije toga Federalnu, Državnu smo završili bez poraza tako da rezultat nije bio upitan. Iako je završnica sezone, smogli smo snage, izmotivisali smo se kako bi smo došli do najvećeg našeg uspjeha”, kazala je Iriškić.

Trenerice su najavile kratku i zasluženu pauzu, a onda ponovo nastak trenažnog procesa kako bi što bolje i spremnije dočekali narednu se sezonu. (N. G.)