Radno u Trening centru NS BiH

FOTO: Zenicainfo.ba

Nogometna A reprezentacija Bosne i Hercegovine od srijede 7. juna nalazi se u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine gdje se priprema za dva junska kvalifikacijska meča za Evropsko prvenstvo 2024. godine protiv Portugala i Luksemburga.

Prema najavama reprezentaciji bi se danas trebao priključiti prvi golman bh. tima Ibrahim Šehić.

“On je prekjučer imao utakmicu. U punom je trenažnom procesu. Znate koliko je Ibrahim Šehić odbranio utakmica za Konyaspor ove sezone. Ako je iko u formi, ako je iko imao totalnu minutažu u klubu to je Ibrahim Šehić. Na njegovo iskustvo, sve što je do sada dao reprezentaciji, na njegov kapacitet mislim da je on najmanje upitan u ovom rosteru igrača. Osim njega i Edina Džeke, svi igrači su tu i na dispoziciji”, istakao je trener golmana Siniša Mrkobrada.

Benjamin Tahirović, igrač Rome smatra kako će utakmica protiv Portugala biti njegova najznačajnija i najveća u dosadašnjoj karijeri.

Trebamo što bolje da odigramo protiv Portugala, zato što znamo da je to jedna fantastična reprezentacija. Imamo respekt prema njima, ali se nikoga ne bojimo. Tako ćemo i ući s tim mentalitetom i onda ćemo vidjeti šta će biti. Mislim da ćemo svi dati 100 posto“, izjavio je na današnjoj press konferenciji Benjamin Tahirović.

Umjesto povrijeđenih Radeta Krunića i Ermedina Demirovića pozive su dobili Said Hamulić  i Sanjin Prcić. Zmajevi će danas u Trening centru odraditi dva treniga. Utakmicu protiv Portugala Zmajevi igraju 17. juna, a tri dana kasnije na Bilinom polju će ugostiti Luksemburg. (M. P.)