Udruženje penzionera grada Zenice: Godišnje karte za gradski prevoz penzionera

FOTO: Zenicainfo.ba

Udruženje penzionera grada Zenice i Gradska uprava Zenica potpisali su jučer ugovor kojim je reagulisan godišnji autobuski prevoz penzionera na prostoru grada Zenice za 2023/24. godinu.

Pojedinačnu novu godišnju autobusku kartu u pomenutoj sezoni penzioneri će platiti 132 KM, a ostatak novca do pune cijene obezbijeđuje Gradska uprava Zenice, koja je ove godine zahvaljujući razumijevanju gradonačelnika povećala ovu subvenciju“, navodi Mirnas Buljubašić, predsjednik Udruženja penzionera grada Zenice.

Mirnas Buljubašić

Ono što je posebnost i olakšica penzionerima je da će im ovaj put godišnja karta važiti za sva tri prevoznika, koja obavljaju gradski autobuski prevoz na teritoriji Grada Zenica: „Prevoz putnika“ Zavidovići, „Babić Bisstoutrs“ Zenica i „Bosmekni-trans“ Zenica.

Upis penzionera za novu godišnju kartu i njeno plaćanje obavlja se po mjesnim podružnicama i trajat će od danas narednih 7 dana, a poslije tog roka, Služba Udruženja će vršiti upis za pojedinačne zahtjeve do 01. jula“, navodi Mirnas Buljubašić, predsjednik Udruženja penzionera grada Zenice, napominjući da će stare karte za gradski prevoz penzionerima važiti do 01. jula ove godine, a nove će važiti od 01. juna. (V. J.)