Predstavljen program šestog Zenica Summer Festa

Od 4. do 13. avgusta Zenica će biti domaćin šestog “Zenica summer festa”. Kao i prethodnih godina organizatori su pripremili program koji ovaj festival svrstava među najbolje festivale u našoj državi i regionu.

Neke od najpoznatijih domaćih i regionalnih zvijezda nastupit će na ovom već sada tradicionalnom ljetnom festivalu.

Iz ove perspektive možemo slobodno reći, samouvjereno i ponosno, bez ustručavanja da smo napravili brend po imenu “Zenica summer fest”. U prilog tome ne govori samo činjenica da naši sugrađani s nestrpljenjem očekuju početak festivala, da naša dijaspora planira godišnje odmore u skladu sa terminom festivala, nego i to da su nas već velika estradna imena počela samoinicijativno kontaktirati i tražiti da nastupe u okviru našeg festivala. To je ogroman uspjeh ekipa koja neumorno svih ovih proteklih šest godina radi i gradi brend ovog zeničkog muzičkog festivala. U deset festivalskih dana ove godine očekuje nas 29 događaja, odnosno 29 aktivnosti za sve generacije. Planirali smo 20 izvođača, a pored toga u programu učestvuje sedam udruženja, ali i tri nacionalna društva”, kazao je tokom današnje press konferencije Nandino Škrbić, direktor Radio-televizije Zenica.

Summer fest je postao tradicija otkad je ova gradska uprava sa mnom na čelu i on je svake godine sve bolji. Zahvaljujem se Radio-televiziji, ali i radnoj grupi koju sam imenovao i koja priprema i organizuje ovo sve, vrši odabir izvođača. Moja želja je da uvijek mora biti nešto naše tako da su i ove gopdine to ispoštovali. Drago mi je da će naši sugrađani, ali i ostali koji dođu imati program koji zadovoljava ukuse, bar moje. Pozivam sve građane da uživaju u ovom programu”, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Za ceremoniju otvaranja festivala i ove godine zadužen je Semir Šerić Šera koji je kazao da priprema veliko iznenađenje za samu ceremoniju otvaranja.

Ono što meni imponuje jeste da sam dobio povjerenje da režiram otvaranje. Prošle godine smo imali duvače, plesače, folklor, ove godine ćemo napraviti nešto drugačije, ali vam neću otkrivati detalje”, rekao je Šerić.

Na samom početku festivala održat će se motorijada. Moto klub Condor već 20 godina organizuje motorijadu koja je u posljednje dvije godine sastavni dio Zenica Summer Festa.

Zahvalio bih se gradskoj upravi što su nas prepoznali i uvrstili u festival. U petak, 4. avgusta dolazi nam grupa Rock ko fol i svi ste dobro došli”, rekao je Robert Mijač iz Condor MC kluba.

I ove godine na Zenica Summer Festu nastupit će jedan od najpopularnijih pjevača iz Zenice Nihad Fetić Hakala.

Ono što mogu obećati jeste da ću dati sve od sebe jer je ovo ipak, moj grad o mojoj čaršiji se radi i dat ću sve od sebe da im priuštim jedno nezaboravno veče”, poručio je Hakala.

Među 20-ak izvođača nastupit će i Denial Ahmetović.

Poslije dugo godina moje karijere dobio sam priliku da nastupam na Zenica Summer Festu. Ukazana mi je čast i ja zaista želim da opravdam ukazano povjerenje. Doći ćemo u punom sastavu i Zeničani mogu da očekuju spektakl”, poručio je Denial.

Na ovogodišnjem festivalu između ostalih nastupit će Van Gogh, Gruver bend, Rock ko fol, Džejla Ramović, Emir Redžić Bubi, Hakala, Nikola Rokvić, Romantic bend, Hanad Džehverović, Kenan Dervišević, Denijal Ahmetović, Zlatan Karić, Laka&Mirela, te kao kruna festvala nastupit će Jelena Rozga. (N. G.)