NK Čelik u borbi za još jednu pobjedu

U završnicu ligaškog takmičenja u Drugoj ligi Centar nogometaši Čelika ulaze sa osiguranim prvim mjestom na tabeli i obezbijeđenim doigravanjem za ulazak u Prvu ligu Federacije BiH.

Prema najavama prva polufinalna utakmica doigravanja igra se 7. juna, dok se uzvratna utakmica odigrava 11. juna 2023. godine. U tri preostale Druge lige Federacije BiH još uvijek nisu poznati učesnici doigravanja. Prvostepena komisija za licenciranje nogometnog saveza Federacije BiH nije ododbrila licencu za Prvu ligu za tri kluba među kojima je i zenički Čelik. Iz Uprave su se oglasili saopštenjem u kojem preuzimaju punu odgovornost za nedobivanje licence, a kako navode to je plod isključivo manjiih administrativnih propusta prouzrokovanih nepažnjom i neiskustvom.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS FBiH, klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od 8 (osam) dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova. Do konačne odluke drugostepene komisije prestoji završnica lige.

Danas 21. maja Čelik gostuje u Ustikolini kod trećeplasirane Koline. Ova utakmica kao i sve ostale iz 28. kola igraju se danas od 17:30 sati. U ostalim mečevima sastaju se: Krivaja-Azot, Ilijaš-Moševac, Mošćanica-Unis, Famos-Baton, Rudar-Žepče, Natron-Bosna/V/ i Usora-Borac/J/. Tri kola prije kraja zenički ligaš je ubjedljivo prvi na tabeli sa 72 poena, druga je Bosna iz Visokog sa 58, a treća Kolina ima 56 bodova. Osim Koline do kraja lige Čelik će odigrati utakmice protiv Azota i Unisa. (M. P.)