Danas u BiH oblačno vrijeme sa kišom, a biometeorološke prilike nepovoljne

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. U većem dijelu zemlje pada kiša.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati iznosile su: Bjelašnica -3 stepena, Bihać i Livno 5, Bugojno i Drvar 6, Sarajevo i Široki Brijeg 7, Banja Luka, Prijedor, Sanski Most, Trebinje i Zenica 8, Gradačac, Srebrenica i Tuzla 9, Doboj, Mostar, Neum i Stolac 10 i Bijeljina 11 stepeni Celzijusa.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C.

Biometeorološke prilike danas će se pogoršati u odnosu na proteklih par dana. Nestabilno vrijeme, praćeno padavinama, kod većine osoba će uzrokovati lošije raspoloženje. Moguće su i reakcije u vidu reumatskih bolova, dekoncentracije i nesanice. Uz povećan sadržaj vlage u zraku i vjetar, osjet hladnoće biće izraženiji u jutarnjim satima, stoga je preporučljivo posvetiti nešto više pažnje odijevanju. Danju uz umjeren porast temperatura, mjestimično i prohladno. Poželjno je umanjiti aktivnosti.