Press KŽK Čelik: U nedjelju po pobjedu protiv Jedinstva

Košarkašice zeničkog Čelika BH Telecom u nedjelju će u okviru 18. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine, u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” ugostiti tuzlansko Jedinstvo Dženex .Tim povodom danas je u zeničkom ligašu održana press konferencija na kojoj su o predstojećoj utakmici govorile: Aida Kalušić, trenerica i košarkašica  Almedina Ahmić.

U prošlom kolu košarkašice Čelika upisale su veoma važnu pobjedu na gostovanju kod Leotara sa 78:86.Ovom pobjedom uvećale su šanse za plasman u doigravanje za prvaka.

“Pobjedom u Trebinju protiv Leotara znatno smo povećali šanse za plasman u play-off Prvenstva BiH, što bi u ovom trenutku za našu mladu ekipu bio veliki značaj. Za razliku od prethodnih utakmica, u kojima smo igrali dvije-tri četvrtine jako dobro, a zadnju četvrtinu neiskusno i sa manjkom koncentracije, u ovoj sam utakmici primijetila veliki progres moje ekipi”, izjavila je na današnjoj press konferenciji trenerica Čelika, Aida Kalušić..

Naredna dva prvenstvena  susreta zeničanke igraju na domaćem parketu.Prvi protivnik je Jedinstvo iz Tuzle.

Respektujemo protivnika, ali uložit ćemo sve napore da pobijedimo” optimista je  trenerica Aida Kalušić.

U prošlom kolu u Trebinju istakla se  kapitenica i seniorska bh. reprezentativka Almedina Ahmić.

Ne smijemo zanemariti i zasluge ostalih igračica u pobjedi tima. Nadamo se da ćemo u idućim utakmicama ostvariti pozitivne rezultate te da ćemo biti među četiri najbolje ekipe “ izjavila je na današnjoj press konferenciji Almedina  Ahmić.

Košarkašice Čelika trenutno su na šestom mjestu sa 23 poena, dok je Jedinstvo na 9 poziciji sa  20 bodova.Utakmica 18.kola Čelik BH Telekom-Jedinstvo igra se u nedjelju 19.marta od 16 sati. (M.P.)