KŠC Sveti Pavao organizovao tradicionalnu manifestaciju Karneval – Maškare na otvorenom

Katolički školski centar Sveti Pavao bio je organizator tradicionalne manifestacije Karneval – Maškare na otvorenom.

Učešće su uzeli svi učenici ovog centra, a za najkreativnije obezbjeđene su i nagrade. Učenici su se okupili na platou ispred Crkve Svetog Ilije, a potom su u povorci ušli u školsku zgradu gdje je žiri ocjenjivao kreacije, a potom je priređen i prigodan program. Pored zabavnog ovaj događaj ima i edukativni karater jer djecu potiče na kreativnost, poručili su iz Katoličkog školskog centra.

„Ovo je odgojno-obrazovna djelatnost koju mi provodimo u našem centru jer upravo gledajući ove šarolike maske, ove naše učenike koji se vesele, dakle, netko bi možda mogao primjetiti da ovo nema dodirnih točaka sa odgojno-obrazovnim programima, ali upravo suprotno, ima jer puštajući naše učenike da zajedno sa svojim učiteljicama, nastavnicima se maskiraju upravo mi potičemo kod njih kreativnost, maštovitost što je itekako važno za njih rast i razvoj, odgoj, ali i obrazovanje. Drago mi je da smo nakon dvije godine pauze prouzrokovane pandemijom uspjeli okupiti naše učenike koji su se vrlo maštovito maskirali, koji su sebi dali oduška da na ovaj današnji dan negdje poruče svijetu i ovom gradu tko to i što to žele biti i ono što negdje u svojoj intimi osjećaju”, kazao je Vlatko Rosić, ravnatelj KŠC „Sveti Pavao”.

„Ovo je najkreativniji dan naše škole, od samog osnutka centra mi tradicionalno imamo karneval u našoj školi, to je utorak, dan pred čistu srijedu. Moj razred se maskirao u Pirate s Kariba”, kazala je Magdalena Đurić, učiteljica Vb razreda.

 Ovom kreacijom željeli smo poslati poruku da smo strašni i da volimo puno maškare, kaže Natali Pupić, učenica Vb razreda.

„Ja mislim da su se svi dosta potrudili i svi mi jako lijepo izgledaju. Meni je ovdje najbitnije da se zabavim, da uživam sa prijateljima”, kazala nam je Natali.

Katolički školski centar „Sveti Pavao” trenutno pohađa 650 učenika u osam odjeljenja Gimnazije i 24 odjeljenja Osnovne škole. (N.G.)