U Zenici održan Izbor za fotomodela Federacije BiH, titulu najljepše ponijela Leonarda Tomić

U organizaciji agencije “Fashion M” održan je Izbor fotomodela Federacije BiH. Nakon kvalifikacionih izbora, za fotomodela u Zenici su se borile 33 djevojke.

Titulu najljepše ponijela je Leonarda Tomić iz Mostara. Za prvu pratilju fotomodela Federacije izabrana je Nejla Gutić iz Sarajeva, dok je drugo mjesto osvojila Adelisa Harbaš iz Lukavca. Nika Nižić iz Gruda osvojila je titulu top fotomodel prema ocjenama publike sa više od 8.000 glasova na društvenim mrežama. Lejla Kršlak je proglašena fotomodelom medija.

“Mi smo obišli cijelu Federaciju da bi smo izabrali predstavnice, a nakon toga došli smo do federalnog izbora gdje se za titulu najljepše bore 33 djelovjke”, kazala je Selma Maličbegović, direktorica Agencije “Fashion M”.

Organizacija ovakvog događaja je izuzetno zahtjevna. Ipak, organizatori su položili ispit i napravili događaj svjetskih razmjera.

“Smatram da smo sve uradili na vrhunskom nivou, od organizacije, pripreme, medijske promocije, scenografije, lokacije. Više od 1.000 prijava je bilo za Republiku Srpsku, Brčko Distrikt i Federaciju BiH, a ovom prilikom 33 djevojke se bore za najljepšu u Federaciji. Nakon ovoga slijedi izbor za Republiku Srpsku, Brčko Distrikt i kada sve to završimo slijedi državno finale”, kaže naša sagovornica.

Pokrovitelj manifestacije bio je Grad Zenica, a gradonačelnik Fuad Kasumović sa suprugom prisustvovao je samom događaju izbora fotomodela Federacije BiH.

“Prelijepo je biti ovdje uz ovu mladost i ljepotu. Grad Zenica podržava mnoge aktivnosti i ja uvijek ponavljam, ovo je četvrti grad i treba stalno da ima manifestacija. Čestitam našoj sugrađanki koja je ovo organizovala”, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Fuad Kasumović.

Pored Grada Zenica kao pokrovitelja, manifestaciju je podržao i hotel Zenica, voda Leda, a Radio-televizija Zenica je bila medijski pokrovitelj.