Škola rukometa Čelik junior organizuje 13. međunarodni “Zenica handball Cup 2023”

Škola rukometa Čelik junior od 13. do 15.januara biće domaćin i organizator 13.Međunarodnog „Zenica handball Cup 2023 „koji će se održati u Areni.Na turniru će učestvovati 20 ekipa sa oko 300 učesnika.

„Međunarodni rukometni turnir prijateljstva Zenica 2023 počinje u petak 13.januara .Ove godine smo se potrudili da to bude kvalitetan turnir i muškoj i ženskoj konkurenciji.Tako da smo na kraju uspjeli da pozovemo ekipe iz Srbije, Hrvatske i BIH.Turnir se održava u kategorijama dječaka 2006,2008 i 2010 godište i kategorijama djevojčica 206 godište.Stižu nam naši redovni gosti i prijatelji iz Kraljeva,Slavonskog Broda , Požege .Dolazi nam i ekipa Hajduk izmjesta Beška kod Novog Sada.“ izjavio je za Zenicainfo.ba , Vladimir Zeljko,menadžer ŠR Čelik junior.

Međunarodni handball cup je ujedno i uvertira za programske i takmičarske aktivnsoti ŠR Čelik junior u 2023 godini.Najveći izazov je svakako sačuvati lidersku poziciju na tabeli u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH ,grupa Sjever i izboriti plasman u viši rang takmičenja.

„Nismo prestajali sa radom.Uveliko se pripremamo za drugi  prvenstva koji starta 18.februara, uz mogučnost da se prolongira za sedam dana.Mi ćemo početi sa pripremama 16.januara.Vjerujem da ćemo odraditi kvalitetne pripreme i da ćemo dostići željenu formu do početka prvenstva.Vjerujemo u ovu ekipu i da možemo stati lideri na tabeli i da ćemo se plasirati u Premijer ligu“optimista je Vladimir Zeljko.

Prva utakmica ovogodišnjeg izdanja Hanball cupa Zenica 2023 na programu je u petak 13.januara u 12 sati, u kojoj se u kategoriji dječaci 2006 godište  sastaju Čelik junior i Bosna Visoko. Finalni susretiigraju se u nedjelju 15.januara od 15,15 minuta. (M.P.)