Košarkašice Čelika slavile protiv Kozare

Košarkašice Čelika upisale su šestu prvenstvenu pobjedu. U okviru 10. kola bh. košarkaške lige za žene pobjedile  su ekipu Kozara iz Bosanske Gradiške rezultatom 100:66.

Zbog zauzetosti dvorane u Gradišci a na zahtjev gošći ekipe su zamijenile domaćinstvo u ovoj utakmici. Domaće košarkašice otvaraju utakmicu sa 8:0. Na kraju prve četvrtine je 26:18 za Čelik. I u drugoj četvrtini domaće košarkašice imaju prednost. Na poluvremenu je rezultat 51:29.

U trećoj četvrtini izabranice Armela Mujakovića stigle su na 79:45. U zadnjoj četvrtini treneri uvode igračice sa manjom minutažom, pa je na kraju utakmice ubjedljivih i zasluženih plus 34 poena, 100:66 za Čelik.

Kod Kozare najefikasnije Slobodanka Škrbić sa 26, Milanka Škrbić 15 i Ilijana Protić 10 poena. Najefikasnije u ekipi Čelika bile su Adna Omerdić 21, Berina Mustafica i Zerina Kadić ubacile su po 14 poena, Amna Isaković je susret završila sa 13, a Anida Čaušević sa 12 koševa. Košarkašice Čelika trenutno su na omjeru od šest pobjeda i tri poraza, uz jedno kolo  slobodno. Na bodovnom saldu imaju 15 poena. U narednom 11. kolu Čelik BH Telecom je domaćin ekipi Play Off iz Sarajeva. (M.P.)