Odbojkašice Željezare prvi dio sezone završile na šestoj poziciji

Porazom od 0:3 na domaćem parketu od drugoplasirane ekipe sarajevskog Centra ORT, odbojkašice Željezare Zenica završile su prvi dio sezone u Super ligi Federacije BIH – grupa  Jug.

U jesenjem dijelu izabranice Sulje Hercega u 9 odigranih kola napravile su niz od 4 pobjede i 5 poraza. To je bilo dovoljno da prezime na šestoj poziciji  sa 11 bodova. Za mladu ekipu sa kojom Željezara igra svoju prvu sezonu u Super ligi sredina tabele je više od očekivanog.

„Obzirom da smo tek ušli u Super ligu i da je takmičenje puno jače nego u Federalnoj ligi, djelimično smo zadovoljni. Ostaje nam žal što nismo osvojili više bodova jer smo pružili dobar otpor u svim utakmicama. Imali smo malo i nedostatak sportske sreće. Naše greške ćemo u nastavku sezone pokušati popraviti“, optimista je trener ŽOK Željezera Zenica, Suljo  Herceg.

Nastavak lige slijedi u februarau naredne godine. Nakon kraće pauze odbojakšice Željezare Zenica nastaviće sa trenažnim procesom. U međuvremenu u planu je odigravanje nekih turnira.

„U januaru je juniorsko prvenstvo Federacije BiH na kojem ćemo učestvovati. Tu ćemo pružiti priliku mlađim igačicama, kako bi se izborile za prvi tim. U nastavku prvenstva ćemo se potruditi da nadoknadimo neke bodove koje nismo trebali da izbgubimo kod kuće. Napredovaćemo najmanje za jedno dva mjesta prema vrhu tabele“, izjavio je Herceg.

Uz tri iskusnije odbojakšice: kapitenku Zerinu Šogolj, Adnu Šarić i Selmu Hodžić, u ekipi Željezare nastupale su još: Irma Šuvalić, Hanadi Dedić, Adna Hodžić, Hermina Husejnović, Amina Kozlić, Ana Marija Topalović, Vanja Vasiljević, Sara Buljubašić, Nikolina Rosić. (M.P.)