MNK Neimari u derbiju kola gostuju u Tešnju

Derbi susretom 7. kola Prve futsal lige Federacije BIH, grupa Centar, između Futsal Team Tešanj i Neimara biće završen prvi dio takmičenja.

Ova utakmica će ujedno odrediti i jesenjeg prvaka. Zenički Neimari i futsaleri Tešnja imaju isti učinak u dosadašnjem dijelu lige. Oba tima imaju učinak od 4 pobjede i 1 poraz i 12 bodova. Neimari su bili efikasniji i sa gol razlikom 40:10 su zasluženo prvi na tabeli, dok Tešanj ima skor 32:13 u pogodcima. U prošlom kolu ekipa trenera Mersida Burekovića na domaćem parketu sa 16:2 pobjedila je Fojnicu, dok je Tešanj bio slobodan.

Za trenera Mersida Burekovića nema dileme, u goste putuju sa jasnim ciljem ostati neporaženi i prezimiti na prvom mjestu na tabeli.

“Mislim na ovoj utakmici u Tešnju koja nas očekuje biće sigurno teška i zahtjevna. Ekipa Tešnja je pokazala da je dobra ekipa. Pripremićemo se što je bolje moguće. Nadamo se pozitivnom rezultatu. Ponovo ćemo igrati bez povrijeđenog Mahira Karića koji neće biti spreman ni za ovu utakmicu. On će biti na raspolaganju tek na proljeće. Vraća nam se kapiten Seldin Zatagić”, izjavio je za Zenicainfo.ba trener MNK Neimari Mersid Bureković.

Derbi susret Futsal Team Tešanj-Neimari igra se u subotu 17. decembra sa početkom u 20 sati. U ostalim mečevima 7. kola sastaju se: Željezničar-Usora, Fojnica-Žepče. Slobodna je ekipa Vitez. (M.P.)