Rukometaši Čelika u nedjelju protiv Kiseljaka

Prvi dio Prve rukometne lige Federacije BIH ulazi u završnicu. Ekipa trenera Ljubomira Filipovića je nakon devet odigranih kola na trećem mjestu sa 12 bodova, dok je Kiseljak osmi sa 4 boda.

Ovog vikenda igraju se utakmice 10. kola. Nakon odlične igre i pobjede u Jajcu sa 23:27 rukometaši Čelika ovog vikenda ugostiće sastav Kiseljaka.

„Mi smo sada treći na tabeli ali to je zato što imamo dvije utakmice manje. Iako smo izgubili od Čelik juniora u Kaknju, ne možemo biti tom utakmicom nezadovoljni. Ušli smo prvi put u susret da se nismo prepali. Imali smo neki stav i do samo kraja se borili za povoljan rezultat. To je naš najveći napredak od prošle godine“, izjavio je za Zenicainfo.ba Ljubomir Filipović, trener RK Čelik.

U ovogodišnju prvoligašku trku zenički Čelik ušao je sa poptuno izmejnjenim sastavom i bez velikih ambicija za plasman u Premijer ligu. Ipak u dosadašnjem dijelu lige mladi rukometaši pod dirigentskom palicom trenera Ljubomira Filipovića pokazali su da posjeduju kvalitet na koji treba računati.

„U Čeliku u odnosu na prošle dvije godine nema sigurno sedam osam igrača koji su tada imali premijerligaško iskustvo. Tu nema Šijakovića, ni Korjenića, ni Begagića, ni Dervenčića ni Polića. U Čeliku su momci koji su tada bili na klupi koji nisu igrali ni možda po pet šest minuta. Sa tim momcima se isto tako borimo“, optimista je trener Filipović.

Iz zeničkog ligaša pozvali su navijače da dođu u nedjelju u Arenu i budu uz svoj tim. Iz Uprave su poručili: “Čelik je  tim sloge i jedinstva. Protiv solidnog Kiseljaka idemo borbeno, žestoko, svom snagom“

„Mi ne potcenjujemo niti jednog protivnika a kamo li ekipu Kiseljaka. Mi smo sve pod većim pritiskom pobjeda, jer nam se ponovo otvara neka priča o rezultatu i gornjem dijelu tabele“, kazao je pred susret sa Kiseljakom, tehniko Ljubomir Filipović.

Utakmica Čelik-Kiseljak igra se 27. novembra od 13 sati. Mlađi zenički ligaš i lider na tabeli Čelik junior u 10. kolu gostuje u Donjem Vakufu. Utakmica se igra u nedjelju od 17 sati. (M.P.)