Na Univerzitetu u Zenici danas počela nova, akademska 2022./23. godina

Na Univerzitetu Zenica danas je počela nova, akademska 2022./23. godina, a svečanim satom za brucoše, organizovanim na svim zeničkim fakultetima, dočekani su novi studenti prvih godina dodiplomskih studija.Tom prilikom obratili su im se predstavnici menadžmenta Univerziteta u Zenici.

“Ono što je važno reći jeste da je, na zadovoljstvo i nastavnika i studenata, nakon pandemije koronavirusa, nastava počela u učionicama, a ovu akademsku godinu karakteriše i manji broj upisanih studenata nego lani, jer je sada u prvi ciklus studija upisano njih 580, te oko 100 studenata u drugi ciklus studija”, navodi profesor doktor Jusuf Duraković, rektor zeničkog Univerziteta, napominjući da će u saradnji sa osnivačem Univerziteta izanalizirati postojeće stanje i za narednu godinu poduzeti adekvatne mjere kako bi bolje prezentovali kvalitet rada i nastavni proces Univerziteta u Zenici i da bi ovdje privukli veći broj studenata.

“Našim studentima prije svega želim puno zdravlja i da ozbiljno shvate upisani studij, jer to više nije srednja škola, te da završe fakultet za četiri godine, ali i da nakon toga ostanu u BiH i da svoj život grade u našoj zemlji”, poručio je ovogodišnjim brucošima zeničkog Univerziteta, njegov rektor, profesor doktor Jusuf Duraković.

“Dolazim iz Sarajevskog kantona, tačnije iz Hadžića, a upisao sam Islamski pedagoški fakultet upravo u Zenici zbog širokog obima pogleda kroz prizmu islama i kroz odabir arapskog jezika i književnosti”, kaže Mustafa Šehić, jedan od brucoša pomenutog zeničkog fakulteta. (V.J.)