Naredne sedmice otvara se adrenalinski park na Smetovima

Nova atrakcija koja već sada plijeni pažnju Zeničana je adrenalinski park koji je u pripremi i koji se nalazi na izletištu Smetovi.

Nosilac projekta je Savez izviđača Grada Zenica, a postavljanje poligona i zip lajna je pripalo stručnjacima iz Kluba ekstremnih sportova „SCORPIO“.

“Sa projektom koji se zove „Adrenalinski park sa zip lajnom Smetovi”, SIGZ Zenica je aplicirao na sredstva Ministarstva privrede ZDK za poboljšanje turističke infrastrukture na području ZDK. Radovi u ovom parku su u potpunosti završeni, tako da smo planirali zvanično otvaranje naredne sedmice. Sredstva koja su odobrena od ovog ministarstva su u iznosu 10 000 KM, a svoju podršku za ovaj projekat je dao i Grad Zenica sa 5 000 KM”, kazao je za naš portal predsjednik SIGZ-a Edin Šarić.

U parku se nalazi poligon koji se sastoji od više elemenata preuzetih iz alpinizma, a smješten je na rastegnutim sajlama između drveća. Osigurana je i potrebna sigurnosna oprema i prikopčana vezom za sigurnosnu sajlu koja se nalazi iznad svih vježbi.(E.S.)