CIK BiH pozvala birače koji glasaju putem pošte da glasaju odmah po prijemu glasačkog paketa

Na Općim izborima u Bosni i Hercegovini zakazanim za nedjelju, 02. oktobra, za glasanje putem pošte registrirano je 63.264 birača. Centralna izborna komisija BiH dosad je, iz poštanskog pretinca, preuzela 33.303 koverte birača koji glasaju putem pošte.

Centralna izborna komisija BiH pozvala je birače, koji glasaju putem pošte, da glasaju odmah po prijemu glasačkog paketa, a najkasnije do 02. oktobra do 19.00 sati, odnosno da datum na poštanskom pečatu slanja bude najkasnije 02. oktobar, dan izbora u Bosni i Hercegovini.

Centralna izborna komisija BiH primat će koverte birača, koji glasaju putem pošte, pet dana nakon dana izbora, odnosno do ponoći 07. oktobra 2022. godine.

“Zato je jako važno da birač, odmah po prijemu glasačkog paketa, glasa da bi povratna koverta blagovremeno bila u poštanskom pretincu Centralne izborne komisije BiH. Glasovi birača koji glasaju putem pošte broje se nakon verifikacije u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu”, saopćio je Ured za informiranje Centralne izborne komisije BiH.

bhrt.ba