Prevljak i Petev: U Rumuniji pobjeda je cilj

FOTO: FSBIH

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Bukureštu odigrati posljednji meč B3 UEFA Lige nacija. Protivnik će biti domaća selekcija Rumunije. Uoči ovog meča održana je i službena press konferencija Bosne i Hercegovine.

Uoči meča posljednjeg kola naš tim je obezbijedio prvo mjesto u grupi i plasman u A diviziju što će našim igračima donijeti dosta olakšanja pred sutrašnji meč. Potvrdio je to i reprezentativac Smail Prevljak.

Sigurno da smo riješili sve, ali za nas igrače svaka utakmica je bitna i ići ćemo na pobjedu i da pobjedom zavrsimo ciklus“, kazao je Prevljak i dodao da ova reprezrntacija ima budućnost.

Selektor Ivaylo Petev je istakao:

Cilj je završiti ciklus bez poraza. Priprema svake utakmice je zahtjevna biće promjena ali svi koji dobiju šansu daće sve od sebe da pobjedimo. Protivnik nije lagan, ali ići ćemo na pobjedu”, kazao je Petev i dodao da je zadovoljan trenutnom atmosfetom u ekipi.

Iako je najavio da će biti dosta promjena u ekipi, Petev nije htio potvrditi hoće li sutrašnji meč propustiti nosioci naše reprezentacije Džeko, Kolašinac, Stevanović. Meč Rumunije se igra sutra od 20.45 sati na stadionu Rapida u Bukureštu. (N. G.)