U završnoj fazi radovi na sanaciji ulice Željeznička u MZ Blatuša

Počeli su završni radovi na sanaciji ulice Željeznička u Mjesnoj zajednici Blatuša.

Za realizaciju ovog projekta, čiji je cilj poboljšanje infrastrukture iz Budžeta Grada Zenica je izdvojeno 140.516,12 KM sa PDV-om.

Radove izvodi firma „MUŠINBEGOVIĆ GRADNJA“ d.o.o. Visoko, koja je nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke izabrana za izvođača.

Za narednu sedmicu planiran je početak radova na sanaciji platoa i prilaza zgradi u ulici Kranjčevićeva na broju 7 te ulici Zije Dizdarevića na broju 10.

Nedavno je u ovom naselju završena sanacija platoa i prilaza zgradi u ulici Zije Dizdarevića na broju 30, a u toku su i radovi na izgradnji sportskog igrališta.

Pored gore navedenih projekata, na području grada Zenica realizovani su i projekti sanacije ulica Aleja šehida i Zacarina, dok su u završnoj fazi radovi na sanaciji ulice Armije RBiH u naselju Meokušnice.   

Realizacija svakog projekta je važna. Osim što ćemo unaprijediti infrastrukturu u nekom dijelu grada, povećat ćemo i zadovoljstvo naših građana uslovima života, što nam je u konačnici cilj. Gradska uprava sa mnom na čelu će nastaviti s realizacijom projekata koji će naš grad učiniti ljepšim i ugodnijim za život“, kazao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.