Rukometaši Čelika prvenstvo otvaraju utakmicom protiv Bosne Tešanj

Narednog vikenda počinje nova prvenstvena sezona u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH. U prvom kolu RK Čelik je domaćin ekipi Bosne iz Tešnja, a utakmica se igra u petak, 23. septembra u 20 sati u Gradskoj areni Husejin Smajlović.

“Zdravstveni bilten naše ekipe je dobar, kao i raspoloženje u timu. Sastav naše ekipe ću objaviti u petak, pred samu utakmicu. Očekujem dobru utakmicu na startu prvenstva i našu pobjedu protiv solidne ekipe Bosne iz Tešnja, koju sam u nekoliko navrata trenirao i koju izuzetno cijenim”, izjavio je trener Čelika Ljubomir Miki Filipović.
Za sastav 16 rukometaša RK Čelika koji će u petak uveče igrati protiv RK Bosne konkuriše 22 igrača, među kojima i njih pet mlađih igrača do 16 godina a potiču iz vlastitog Čelikovog podmlatka.
Iz Uprave RK Čelika pozivaju ljubitelje rukometa da u petak uveče dođu u što većem broju u Gradsku arenu, uživaju u rukometu i podrže svoj RK Čelik na startu nove prvenstvene sezone.
“Garantujemo dobru utakmicu i lijepih 60 minuta uz RK Čelik. Nemojte propustiti da dođete na utakmicu i uživate u dobrom rukometu i našoj pobjedi”, izjavio je novi kapiten RK Čelika, popularni golman Mevludin Čehajić.