Nakon Mošćanice i MZ Bistrica dobila javnu rasvjetu

Oko 600 stanovnika MZ Bistrica večeras je po prvi put dobilo javnu rasvjetu, koju je u upotrebu pustio gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović. Dio je ovo šireg projekta proširenja i izgradnje javne rasvjete, kojeg realizuje Gradska uprava Zenice u vrijednosti od  4.661.206 KM, a čijom implementacijom će javna rasvjeta biti proširena ili izgrađena u 62 mjesne zajednice. 

-Za naše mjesto i njegove stanovnike ovo znači mnogo i dok drugi ovih dana obilaze naše mjesne zajednice, obećavajući ono što nisu mogli, htjeli ili znali ispuniti prethodnih 30 godina, gradonačelnik Kasumović ispunjava obećanja i on je čovjek od riječi i djela, ističe Alija Oruč, predsjednik MZ Bistrica, napominjući da dosad nisu imali nijedno rasvjetno tijelo, dok su sada dobili 126 novih rasvjetnih tijela i da je ovo selo sada obasjano svjetlošću.

-Dosad nikada u našoj historiji nismo imali nijednu uličnu svjetiljku, a ovaj projekat novim rasvjetnim tijelima obuhvatio je MZ Bistricu i sve naše ulice i sokake, što će uveliko doprinijeti kvalitetu života ljudi na ovom području, a za našu omladinu, starije mještane i osobe, koje svakodnevno putuju ovim putem biće značajno olakšan pristup svim našim značajnim objektima, kao što je škola, džamija, autobuska stanica itd, riječi su Vernesa Menzilovića, mještanina MZ Bistrica.

-Ja sam ranije najavio da će javna rasvjeta biti puštena prvo u mjesnim zajednicama, koje nemaju nijedno rasvjetno tijelo i prekjuče je ona puštena u Mošćanici, a večeras i u Bistrici, te su prvi put u istoriji dobili rasvjetu.U  međuvremenu su dobili put, a sada će imati i jedan rezervni i tako treba narodu omogućiti da ostaje ovdje, a mještanima ove mjesne zajednice ja čestitam od srca, jer trebalo je ovdje živjeti toliko godina u mraku i bez asfalta, ali sve jedno po jedno će se završiti, naglasio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

-Ovo je dio šireg projekta proširenja i izgradnje javne rasvjete na prostru Grada Zenice, izvođači su kasnili i ja sam htio raskinuti ugovor, što ih je uozbiljilo i evo sad svaki dan će po jedna mjesna zajednica biti osvijetljena, negdje proširenom, a negdje novoigrađenom javnom rasvjetom, kao u Mošćanici i Bistrici, istakao je gradonačelnik Kasumović. (V.J.)