ZENICA: Večeras otvaranje izložbe “Nek art”

FOTO: Zenicainfo.ba

Zeničko Udruženje „Naš most“ i Škola slikanja „Nek art“ organizuju večeras u Zenici otvaranje izložbe radova polaznica i polaznika pomenute škole. Izložba će biti otvorena u 18 sati u galeriji Udruženja „Naš most“ i biće postavljena sve do 26. septembra.

Ovom prilikom biće izloženo 70-tak slika, nastalih u sklopu rada ove škole, kojima  će se predstaviti polaznici iz Zenice, Travnika, Visokog i Jablanice.

Škola slikanja “Nek Art” kakanjskog akademskog slikara i likovnog pedagoga Nermina Kozle u Udruženju „Naš most“ traje već pet godina.

Dosad je kroz ovu školu prošlo 100-tinjak Zeničanki uglavnom starije životne dobi, ali bilo je i onih mlađeg uzrasta, koji zajedno slikaju različitim slikarskim tehnikama, kreativno se izražavaju i druže okupljeni tako u Udruženju „Naš most“ i Školi slikanja „Nek art“, navodi akademski slikar Nermin Kozlo, voditelj ove Škole.

Ciklus ove Škole traje oko dva mjeseca, a kroz stvaranje jedne slike polaznici se upoznaju sa svim glavnim likovnim elementima važnim za nastanak jednog slikarskog rada i sami urade po tri slike.

Zahvaljujući mojim prijateljicama, koje su se prijavile prije mene i ja sam postala polaznica „Nek art“ Škole slikanja, u koju sam uključila i svoje unuke i već četiri godine tako slikam, zbog čega sam veoma zadovoljna, a neki od mojih radova su već kod pojedinih mojih prijatelja i u inostranstvu“, kaže Sabiha Bajramović najstarija članica Udruženja „Naš most“, ističući da osim što kroz Školu slikanja nauče stvarati slike, polaznici se i druže, steknu lijep hobi i svoje slobodno vrijeme upotpune, što im puno znači pogotovo bolesnim i usamljenim osobama.

Prilika je ovo da pozovemo zeničke slikare da podrže ovu školu, ali da se i sami priključe sa vlastitom školom slikanja“, ističe Zdena Šarić Pisker, predsjednica zeničkog Udruženja „Naš most“, istovremeno pozivajući mlade da se uključe u rad „Nek art“ škole slikanja. (V. J.)