Taekwondo klub Zenica počeo pripreme za nastavak takmičarske sezone

FOTO: Zenicainfo.ba

Promo treningom na Kamberovića polju Taekwondo klub Zenica započeo je pripreme za nastavak takmičarske sezone. Trening je okupio 80 članova iz svih selekcija Taekwondo kluba Zenica. Ujedno je bio dobra prilika da sve zainteresovane upoznaju sa aktivnostima ovog zeničkog sportskog kolektiva.

Kao gosti prisustvovali su članovi Taekwondo kluba Sarajevo.

To je jedinstven trening koji radimo krajem svakog ljeta. Ovaj put smo napravili iskorak, napravili smo demo trening svih selekcija, okupljanje svih kategorija, dobnih skupina i takmičarskih. Ove godine smo napravili iskorak i u organizacionom dijelu. Dobili smo povjerenje Taekwondo saveza BiH vezano za domaćinstvo Državnog prvenstva u svim selekcijama. Bilo je to do sada najjače prvenstvo od ujedinjenja saveza od 2001. godine. Ugostili smo 780 takmičara i takmičarki“, izjavio je za Zenicainfo.ba Emir Skopljak, predsjednik i trener TK Zenica.

Rad sa najmlađim kategorijama predstavlja i najteži dio posla u odgajanju mladih takmičara i pripremama za takmičarski dio. Od septembra u Taekwondo klubu Zenica ponovo pokreću školu taekwondoa za najmlađe.

Na mladima svijet ostaje. Svaki klub ima smjenu generacija, to je neminovno u svakom klubu. Pravimo novu generaciju. Ona je u trenažnom procesu već tri, četiri godine. Tek naredne godine očekujemo rezultat. Napravili smo promo trening za upis članova u septembru u svim podružnicama gdje treniramo. Nadamo se dobrom odzivu“, zaključio je Emir Skopljak.

Taekwondo klub Zenica osim dvorane u Domu Armije u Zenici trenažni proces obavlja i u podružnicama u Pojskama, Raspotočju i Lašvi. (M. P.)

FOTO: Zenicainfo.ba