Gradonačelnik Kasumović ugostio Denisa Bećirovića

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u svom kabinetu ugostio je Denisa Bećirovića, kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. 

Na sastanku je razgovarano o kandidaturi Bećirovića i o podršci koju mu je izrazio gradonačelnik Kasumović.

Gospodina Bećirovića znam dok sam još bio državni službenik, dok sam još bio državni zamjenik ministra, on je i tada bio parlamentarac, jedan od najaktivnijih ljudi. Mlad, obrazovan, smiren i upravo nam takav treba da pokažemo Zapadu da nismo ni radikalni, da smo mi bosanskohercegovački ili evropski muslimani Bošnjaci koji nemamo ništa sa onima gdje nas Bakir želi pripisati“, kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Denis Bećirović je optimističan u vezi Općih izbora koji će se održati 02. oktobra i da već od tada slijedi pozitivan preokret u Bosni i Hercegovini.

BiH ne mora biti mjesto samo konflikta i tenzija, ona može biti veliko gradilište i mjesto odakle, odnosno država odakle dolaze pozitivne vijesti. U tom smislu, zaista ponavljam, još jednom, posebno mi je drago da sam danas posjetio jednog od naših najuspješnijih gradonačelnika u Bosni i Hercegovini Fuada Kasumovića, Zlatnog ljiljana Armije Republike Bosne i Hercegovine i želim reći da mi je lično kao kandidatu za Predsjedništvo BiH veoma važno da je jedan takav čovjek također stao iza moje kandidature i da je podržao moju kandidaturu za Predsjedništvo“, rekao je razgovoru za Zenicainfo.ba Denis Bećirović.

Fuad Kasumović i Denis Bećirović nakon sastanka uputili su se na Trg Alije Izetbegovića gdje su razgovarali sa građanima Zenice. (A. S.)