Prva pobjeda Čelika

FOTO: Zenicainfo.ba

Pobjedom na Bilinom polju protiv Moševca sa 5:2 nogometaši Čelika otvorili su novu sezonu u Drugoj ligi Centar. Crno-crveni su imali terensku inicijativu od samog početka susreta.

Domaći su poveli golom Isakovića za 1:0 u 11 minuti. Na 2:0 povisio je Durmiš u 36. minuti utakmice. Dva minuta kasnije na semaforu je bilo 3:0 za Čelik. Pogodak je u mrežu gostiju proslijedio ponovo Durmiš. U drugom dijelu meča publika je vidjela još četiri pogotka. Abdurahmanović je u 66. minuti smanjio na 3:1, a Spahić na 3:2 u 70. minuti duela. Međuseljac sa bijele tačke u 84. minuti pogađa za 4:2. Novajlija u ekipi Čelika, Šijerkić postavio je konačnih 5:2 za Čelik. U narednom drugom kolu Druge lige Centar Čelik gostuje u Žepču.

U ostalim susretima 1. kola postignuti su sljedeći rezultati: Famos-Kolina 1:2, Ilijaš-Baton 1:1, Azot-Unis 0:0, Natron-Usora 1:0, Mošćanica-Bosna/Visoko/ 0:3, Krivaja-Žepče 3:4. Rudar-Borac /Jelah/ je odgođena zbog vremenskih neprilika, a novi termin odigravanja biće određen naknadno. (M. P.)