Novu drugoligašku sezonu Čelik otvara protiv Moševca

Novu drugoligašku sezonu Čelik će otvoriti na domaćem terenu utakmicom protiv Moševca.

U želji da na tribine Bilinog polja privuku što veći broj navijača u zeničkom ligašu su odlučili da se susret igra u noćnom terminu od 20 sati. Kako su istakli učesnici press konferencije ove sezone  cilj je  prvo mjesto, te kroz doigravanje plasman u 1.ligu FBiH. Na tom putu još uvijek imaju problema sa dugovanjima prema igračima i mogućoj suspenziji. Ovoga puta radi se o nogometašu Erminu Huseinbašiću, a iznos je 46.000 KM.

„Ovim putem bih ga zamolio da ima razumijevanja prema onome što mi radimo i prema borbi koju vodimo. Pozvao bih ga da pristane na sumu koja mu je ponuđena jer je to ono što je on stvarno i zaradio u Čeliku“, izjavio je v.d.direktor Čelika Emir  Ćerim.

Glavni konkurenti Čeliku za prvo mjesto biće Famos i Bosna Visoko .

„Mi moramo maksimalno ozbiljno shvatiti svaku ekipu a posebno Moševac, koji u svojim redovima ima dosta dobrih igrača, čak i nekih igrača koji su ponikli u našem klubu. Mi ćemo od utakmice do utakmice se pripremati za svakog protivnika. Mislim da ćemo se opet mi najviše pitati i svoja razmišljanja da usmjerimo ka svojim igračima“, kategoričan je Armin Duvanjka, šef stručnog  štaba NK Čelik.

Kapiten Aladin Isaković pozvao je navijače da dođu na utakmicu i da ih podrže u što većem broju. Utakmica između Čelika i Moševca igra se u subotu 13. avgusta  na Bilinom polju od 20 sati.(M.P.)