Turistički vaučeri utrošeni u rekordnom vremenu na sve tri platforme

Turistički vaučeri, u vrijednosti od 200 KM koje je osigurala Vlada Federacije BiH utrošeni su u rekordnom vremenu na tri dostupne bh. online platforme- eKupon, Odmori u BiH i Citydeal flyfly trevel.

Prema riječima Enisa Avdića, iz OdmoriuBiH, u roku od 25 sati, uspjeli su prodati 3333 raspoloživa turistička pakata, te su ponosni na činjenicu da imaju kupovine iz čak 60 gradova sa područja FBiH.

„Ovim putem se izvinjavamo svima koji nisu uspjeli kupiti vaučere, jer je nažalost bio ograničen broj. Mi smo za 3333 vaučera imali više od 25.000 upita. Oni koji su bili najrži i najsretniji imaju priliku odmoriti u BiH uz popust od 200 KM“, naglasio je Avdić, te pozvao građane da istražuju našu domovinu i svoje odmore koriste u BiH.

Među ponuđenim turističkim paketima sa subvencioniranim iznosom vrijednosti vaučera, zainteresirani građani mogli su svoje rezervacije izvršiti i u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići, u kojem se, kako nam je kazao Kenan Hodžić, ovih dana traži mjesto više.

„Što se tiče refleksije programa na naš S.R.C “Ajdinovići“, mogu kazati da smo zadovoljni. Bilo bi dosta pogodnije da smo vaučere imali od početka sezone, jer smo do puštanja vaučera u promet imali već popunjene sve smještajne kapacitete za mjesec august, tako da smo naše goste morali obavijestiti da su svoje vaučeri mogli koristiti kod nas od septembra do kraja tekuće godine“, kazao je Hodžić.

Naglasivši da su ponudom pružili mogućnost svojim gostima da u ovom Sportsko-rekreativnom centru odmor obave bez velikih finansijskih troškova, Hodžić ističe da stoje na raspolaganju i Federalnom ministarstvu okoliša i turizma da promovišu domaću turističku ponudu.

Podsjetimo da je predviđeni rok za utrošak sredstava u vrijednosti od dva miliona KM, koje je odobrila Vlada FBiH za ovu namjenu, 31. decembra, a 10.000 građana koji su imali sreću da iskoriste ovu pogodnost uživat će na nekoj od turističkih destinacija naše države. (M.H.)