Najbolja plivačica BiH Lana Pudar na pripremama u Trebinju

FOTO: Avaz.ba

Najbolja plivačica BiH Lana Pudar priprema se sa svojim timom na novom zatvorenom bazenu u Trebinju za Evropsko prvenstvo u Rimu.

Pudar je rekla novinarima da su uslovi za treniranje u trebinjskom zatvorenom bazenu odlični, da misli da će češće dolaziti, te zahvalila upravi i menadžmentu za gostoprimstvo.

Ona je rekla da na predstojećem Evropskom prvenstvu može očekivati finale i borbu za medalje, budući da iza sebe ima tri veoma dobra prvenstva.

Pudar je podsjetila da je u ovoj sezoni na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Budimpešti osvojila šesto i osmo mjesto, potom je na Mediteranskim igrama osvojila dva zlata, a na Evropskom juniorskom prvenstvu dva zlata i srebro.

Mnogo mi znače ti rezultati, vidim da plivanje u BiH postaje popularno i mislim da će u budućnosti biti još medalja u ovom sportu“, rekla je Pudar.

Damir Đedović, trener Lane Pudar, rekao je da su u Trebinju već pet dana i da su prezadovoljni uslovima koji nudi zatvoreni bazen.

Sasvim je sigurno da će nam to biti jedna od budućih stanica za pripreme koje slijede u narednom periodu. Pripremamo se za Evropsko seniorsko prvenstvo u Rimu i nadam se da će nam ova promjena dati dodatni motiv za postizanje rezultata“, naveo je Đedović.

Evropsko prvenstvo u plivanju biće održano u Rimu od 11. do 17. avgusta.

Bhrt.ba