Predstavljen program vjersko-kulturne manifestacije “Lastavica 2022.”

Danas nakon džuma-namaza i hutbe u Seocima koju će predvoditi hafiz doktor Mevludin efendija Dizdarević, muftija zenički zvanično počinje obilježavanje ovogodišnje vjersko- kulturne manifestacije „Lastavica 2022.“.

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljen je ovogodišnji program koji će biti okončan 07. augusta kada će biti održana centralna manifestacija „Lastavica 2022.”.

Lastavica je prilika da razgovaramo o vlastitom identitetu, tradiciji i da osvijestimo neke zanemarene aspekte naše istorije“, kazali su članovi organizacionog odbora vjersko- kulturne manifestacije „Lastavica 2022.“. Večeras će na Vrandučkoj tvrđavi biti organizovano „Veče Kur'ana“, dok je za nedjelju zakazana planinarska tura na Lastavicu „Tragom bosanskih bogumila“. Ovogodišnju vjersko-kulturnu manifestaciju „Lastavica 2022“ Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ obogatit će sa dva važna predavanja, a riječ je o tribini „Šta su nama bogumili“ te kulturno- umjetničkim programom „Priča o Bosni i Bošnjacima“ koje će biti održane u ponedjeljak, 01. augusta na platou ispred zgrade „Preporoda“.

Centralna manifestacija kada će biti održani bogati sportski i vjerski programi, dodijeljena priznanja te učena lastavička dova bit će održana u nedjelju, 07. augusta.  (B. D.)

FOTO: Zenicainfo.ba