NK Sporting: Pripreme za Kantonalnu ligu

FOTO: Zenicainfo.ba

U narednoj sezoni 20022/23. godina u Kantonalnoj ligi bit će najbrojniji zenički klubovi. Jedan od pet učesnika bit će i nogometni klub Sporting. Sa startom lige proslavit će i četvrti rođendan kluba.

Za protekle četiri sezone u Sportingu su napravili veliki iskorak, kako u organizacionom dijelu tako i trenažnom procesu i okupljanju dječaka svih uzrasta i kategorija. Klub trenutno broji pet selekcija. Nisu pauzirali ni tokom ljetnih mjeseci.

Kod nas je uvijek živo. Imamo svih pet selekcija. Svi rade u svojim terminima treninga. Prošla sezona je bila dosta uspješna za naše mlađe kategorije. Seniori nisu napravili neki pomak u rezultatskom smislu. Jesu imali više bodova nego prethodne sezone. Idemo postepeno, ništa ne može da se uradi preko noći. Čekamo naše juniore da stasaju i da stvaramo mladi tim koji može nešto da uradi. Kadeti su završili drugi, a juniori treći u Kantonalnoj ligi“, izjavio je za Zenicainfo.ba Danijel Akrapović, predsjednik UO NK Sporting.

U Sportingu velike nade polažu u vlastiti igrački potencijal. Cilj je stvoriti jak i kvalitetan tim iz vlastitog pogona to podrazumijeva vrijeme i naporan rad.

Trenutno nemamo ambicija da uđemo u viši rang, moramo biti realni. Ambicije su nam da postanemo što stabilniji klub koji će kroz nekoliko godina doći u priliku da može računati na ulazak u veći rang takmičenja. U biti nemamo adekvatnu infrastrukturu kada su nogometaši u pitanju. Zna se desiti da na istom terenu treniraju po tri kluba, što je nezamislivo. To jedan od ključnih problema, zašto nam fudbal stagnira i postaje sve lošiji“, kazao je o planovima za narednu sezonu Danijel Akrapović.

Za prošlu godinu kako kaže Akrapović, aplicirali su za sredstva za sport. Pozitivan odgovor dobili su od grada Zenica i određena finansijska sredstva, dok je izostala podrška od kantona.

U prvom kolu Kantonalne lige u seozni 2022/23. koja starta 20. i 21. augusta Sporting kao gost na Kamberovića polju igra gradski derbi sa ekipom Borca iz Tetova. (M. P.)