Gradonačelnik Kasumović: Dao sam nalog Gradskom pravobranilaštvu da se deblokira račun RMU Zenica

FOTO: zenica.ba

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je održao sastanak s direktorom Zavisnog društva Rudnika mrkog uglja Zenica, d.o.o. Zenica Mensurom Hukićem te predsjednikom Sindikata Elvedinom Avdićem i zamjenikom predsjednika Murisom Mujezinovićem.

Glavna tema sastanka bio je razgovor o uslovima deblokiranja računa RMU Zenica.

Gradonačelnik Kasumović je izrazio spremnost Gradske uprave Zenica da deblokira račun RMU Zenica, kako bi rudnik mogao izvršiti obaveze prema rudarima.

Imam poseban odnos i posebno poštovanje prema rudarima. Zbog toga sam dao nalog Gradskom pravobranilaštvu Zenica da sudu uputi zahtjev da se povuče blokada računa do Nove godine“, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Tokom sastanka spomenuta je i mogućnost oprosta kamata.

Odluku o oprostu kamata RMU Zenica od strane Grada Zenica može donijeti Gradsko vijeće. Ne bih imao ništa protiv takve odluke, ali moj jedini zahtjev bi bio da se taj novac podijeli rudarima u vidu trinaeste plaće. Sada je na Koncernu Elektroprivrede BiH da li će to prihvatiti“, naglasio je gradonačelnik Kasumović.

Direktor RMU Zenica i predstavnici Sindikata zahvalili su gradonačelniku Kasumoviću na iskazanoj dobroj volji i spremnosti da se riješi problem blokade računa RMU Zenica.

zenica.ba