Kakvo će vrijeme biti danas i narednih dana

Foto: Semir H.

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Nešto više oblačnosti se očekuje tokom poslijepodneva. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 22, a najviša dnevna od 28 do 34 stepena Celzijusova.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 13, a najviša dnevna temperatura oko 29 stepeni.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 29 do 34, na jugu do 37 stepeni.

U subotu također sunčano. Poslijepodne umjeren porast oblačnosti u Bosni može uvjetovati lokalne pljuskove u centralnim, istočnim i zapadnim područjima. Ponegdje uz kišu moguća je grmljavina. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a najviša dnevna od 27 do 32, na jugu do 37 stepeni.

U nedjelju u Bosni umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u sjevernim i sjeveroistočnim područjima sa kišom. Tokom dana, bez padavina i razvedravanje. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 25, a najviša dnevna od 23 do 28, na jugu do 34 stepena.

Faktor.ba