Gradonačelnik Kasumović razgovarao sa predstavnicima Udruženja djece i mladih oboljelih od šećerne bolesti u Zeničko-dobojskom kantonu

FOTO: zenica.ba

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović razgovarao je sa predstavnicima Udruženja djece i mladih oboljelih od šećerne bolesti u Zeničko-dobojskom kantonu.

Predstavnici Udruženja iznijeli su osnovne probleme sa kojima se suočavaju u svom radu, kao i probleme koje imaju roditelji djece i mladih oboljelih od šećerne bolesti na području grada Zenica.

Također predstavili su aktivnosti Udruženja te iskazali potrebe za finansijskim sredstvima s ciljem realizacije tih aktivnosti.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je kazao da će Gradska uprava razmotriti mogućnost kako i na koji način može pomoći rad ovog udruženja.

Iako se radi o udruženju koje finansira Zeničko-dobojski kanton mi ćemo u svakom slučaju naći način da vam pomognemo. Vaše udruženje okuplja i djecu našeg grada. To su njihove potrebe i učinit ćemo sve što je u našoj mogućnosti da vas podržimo“, istakao je gradonačelnik Kasumović.

Novoizabrani predsjednik udruženja Tarik Sarajlić uručio je gradonačelniku Fuadu Kasumoviću Zahvalnicu za nesebičnu podršku radu udruženja i poboljšanju položaja djece i mladih oboljelih od dijabetesa.

zenica.ba