Gradonačelnik Kasumović primio državnu prvakinju u šahu Lamiju Hatibović

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je državnu prvakinju u šahu Lamiju Hatibović u kategoriji do 10 godina te rukovodstvo Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica. 

Lamija Hatibović je devetogodišnja djevojčica, odlična učenica četvrtog razreda osnovne škole, članica Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica i već drugu godinu državna prvakinja u šahu u svojoj kategoriji.

Trener Goran Trkulja informisao je gradonačelnika Kasumovića da će Lamija u novembru ove godine predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Evropskom prvenstvu u šahu koje će se održati u Antaliji u Turskoj.

Predsjednik Šahovskog kluba „Čelik“ Vedad Šestić predstavio je aktivnosti i planove kluba za naredni period.

Također je najavio određene promjene u pogledu organizacije šahovske unije te uspostavljanje jedinstvenog šahovskog saveza na nivou države.

Gradonačelnik Kasumović uputio je čestitke Lamiji Hatibović i izrazio spremnost Gradske uprave Zenica da podrži njen odlazak na Evropsko prvenstvo u Tursku.

Nastojat ćemo koliko je u našoj mogućnosti podržati i organizacije šahovskih turnira u gradu Zenica. Želimo da se takvi događaji, kao i nagrade za pobjednike podignu na veći nivo. Cilj je da podržimo sve projekte koji imaju afirmativan karakter“, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Predstavnici kluba uručili su gradonačelniku Zahvalnicu za izuzetan doprinos u razvoju šaha i organizaciji šahovskih turnira u Gradu Zenica.