Novi projekat mladog režisera Mirze Begovića

Amfiteatar Busovača, Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ Busovača i Hudhud pro Sarajevo produkcijska kuća rade na snimanju i produkciji igranog filma „Amanet“ u selu Podstijena u Busovači.

Režiju filma potpisuje Mirza Begović, koji je uz Nijaza Begovića i scenarista filma.

Snimanje filma traje već nekih osam dana, u početku je planirano da to bude deset snimajućih dana, ali zbog inače poteškoća koje nam se dešavaju tokom snimanja, ono će biti produženo nekih 15 snimajućih dana, tako da radimo na jednom velikom igranom filmu“, kazao je za Zenicainfo.ba Mirza Begović, reditelj i scenarista filma „Amanet“.

Riječ je o komediji sa određenim tragičnim elementima, a radnja filma odvija se u kasnim osamdesetim godinama gdje nas upoznaje sa različitostima svih likova, kulturom, običajima i tradicijom.  Uloge u filmu ostvarila su poznata glumačka imena bosanskohercegovačke scene.

A u filmu igraju Faketa Salihbegović – Avdagić, Minka Muftić, Zlatan Školjić igra glavnu ulogu, Irfan Kasumović, Nusmir Muharemović naravno. Jedna odlična glumačka postava, jedna odlična priča, komedija sa nekim određenim tragičnim elementima koja će sigurno zabaviti i rastužiti publiku“, dodao je Begović.

Premijera filma „Amanet“ planirana je u oktobru u kinima širom Bosne i Hercegovine. (A. S.)