Položeno cvijeće na spomen-ploču poginulim i umrlim policajcima MUP-a ZDK

U okviru obilježavanja 15. maja, Dana policije MUP-a ZDK, danas su u sjedištu ovog Ministarstva, na spomen ploču poginulim policajcima u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, kao i prilikom obavljanja policijskih poslova i zadataka, cvijeće položili Dario Pekić, ministar unutrašnjih poslova ZDK i Rusmir Šišić, policijski komesar, zajedno sa članovima porodica poginulih i umrlih policajaca.

U prisustvu članova porodica poginulih pripadnika MUP-a ZDK, cvijeće su položili i predstavnici Sindikata policije ovog Ministarstva, Organizacije šehida i poginulih boraca, te Organizacije najviših ratnih priznanja „Zlatni Ljiljan“, nakon čega je poginulim i umrlim policajcima MUP-a ovog kantona odata počast.

“Polaganje cvijeća na ovu spomen ploču i sjećanje na poginule policajce u ratu i nakon njega, a potom i druženje sa članovima njihovih porodica, postala je tradicija od završetka rata, jer na taj način odamo počast i priznanje našim poginulim kolegama”, ističe Rusmir Šišić, policijski komesar MUP-a ZDK, navodeći da je to jedino izostalo prethodne dvije godine, ali zbog  pandemije koronavirusa.

“U proteklom periodu uručili smo i poklon pakete porodicama poginulih policajaca MUP-a ZDK, a sve ovo ostaje trajna obaveza svih nas i ubuduće, jer na taj način, kao i brigom o njihovim porodicama, odajemo priznanje poginulim policajcima u ratu, kao i nakon njega prilikom obavljanja policijskih poslova i zadataka”, naglašava Rusmir Šišić, policijski komesar MUP-a ZDK. (V.J.)