Press u NK Čelik: Crno-crveni dočekuju Rudar iz Breze, prilika za osmu uzastopnu pobjedu

Nogometaši Čelika u okviru 24. kola Druge lige FBiH, grupa “Centar” na Bilinom polju ugostiti ekipu Rudara iz Breze.

Gosti u Zenicu stižu sa predposljednjeg mjesta na tabeli i sve drugo osim pobjede crno-crvenog tima bilo neugodno iznenađenje. U subotnji duel tim trenera Armina Duvnjaka ulazi sa sedam uzastopnih pobjeda uz zavidnu gol razliku od 27:3. Uprava zeničkog ligaša zadovoljna je dosadašnjim učinkom mladog trenera Armina Duvnjaka kao i sa rezultatima njegovog još mlađeg tima. Vjeruju da je to pravi put u stvaranju jakog i kvalitetnog tima za naredne sezone.

“Svojim dolaskom gospodin Duvnjak prvom timu priključio je nekoliko juniora. U prošloj utakmici smo imali 12 do 20 igrača u rosteru ekipe koji su mlađi od 21 godine, dok je u prvoj ekipi bilo šest njih ispod 21 godine što je svakako rijetkost ne samo u ovoj ligi, nego u našem nogometu. Jedino što me do sada razočaralo jeste podrška navijača a koja sigurno nije dovoljna i kakva bi trebala biti. Nadam se da će se konačno i poboljšati posjeta, odnosno da će i drugi prepoznati ovu pozitivnu priču. Još jednom pozivam sve navijače da sutra dođu i podrže ovu mladu ekipu. Sigurno će imati šta vidjeti i konačno mogu uživati u lijepom  nogometu”, izjavio je Emir Ćerim, v.d direktor NK Čelik

Za trenera Armina Duvnjaka velika čast biti trener u klubu u kojem je ponikao i proveo najljepše godine života.

“Drago mi je što se moj rad u kratkom periodu primijetio, te što sam dobio čast i šansu da vodim seniorski tim Čelika. Ovo su teška vremena za naš klub, mnogi nisu imali povjerenja u ovu priču, ali sigurno da je ovaj klub jedna pozitivna priča ne samo u Zenici, nego u cijeloj BiH. U narednom periodu nastavit ćemo raditi maksimalno predano i ozbiljno, radit ćemo na jačanju samopouzdanja i da pravimo tim za narednih par sezona. Sutra dočekujemo Rudar iz Breze. Uz maksimalno uvažavanje protivnika mi idemo na pobjedu kao i svaku utakmicu. Pozivam navijače da nas podrže u sutrašnjoj utakmici, ali i budućem radu“, izjavio je na današnjoj press konferenciji trener  Armin Duvnjak.

Utakmica Čelika i Rudara iz Breze igra se sutra od 17:00 sati na Bilinom polju. (M.P.)